Energitilskud

Søg tilskud til dine energiforbedringer

Husk energitilskud og håndværkerfradrag når du køber din varmepumpe. Du kan spare mange penge.

Fra 15 oktober 2020 blev det muligt for dig at søge energitilskud til varmepumper. Vi har samlet en guide til dig, der ønsker at konvertere din energiløsning til en luft-til-vand varmepumpe og hvordan du kan søge tilskud til energiforbedringer i 2022.

Foruden afsnittet ved siden af, kan du her blive klogere på, hvordan du kan få et overslag på dit tilskud til energiforbedringer, hvem der kan søge, samt hvordan du bliver skrevet op til at kunne søge om tilskud i 2022.

Sådan søger du tilskud til din luft-til-vand varmepumpe i 2022

Du skal ansøge om tilskuddet på følgende website sparenergi.dk Det gælder blandt andet, hvis du på nuværende tidspunkt har én af følgende løsninger:

  • Oliekedel
  • Gasfyr
  • Biokedel, herunder for eksempel træpillefyr eller brændefyr
  • Elvarme

Tilskudssatserne for luft-til-vand varmepumper

Tabellen herunder viser hvor meget du kan få i luft-til-vand varmepumpe tilskud. Tilskudssatserne i understående tabel er baseret på ansøgerens areal til beboelse som er registreret i BBR. Der ydes tilskud til varmepumpe og varmtvandsbeholdere.

Disse personer kan søge om energitilskud

For at søge om energitilskud til installering af luft-til-vand-varmepumpe i din bygning skal bygningen først og fremmest være registreret som helårsbeboelse i Bygnings- og Boligregistret (BBR). Det vil sige, at du ikke kan ansøge ved energiforbedring i sommerhuse eller andre former for fritidsboliger. Du kan både ansøge som privat bygningsejer, som andelsboligforening eller som virksomhed. I alle tilfælde gælder det, at bygningsejeren selv skal ansøge både om tilsagn om tilskud forud for arbejdets begyndelse samt om udbetaling af tilskud efter arbejdets fuldførelse. Der indgår altså to ansøgninger i processen.

Få et overslag på dit tilskud til renovering

Det er muligt for dig både som privatperson og som virksomhed at få et overslag på dit energitilskud, så du kan få en ide om, hvor meget tilskuddet i din situation omfatter. Dette vurderes på baggrund af det ventilerede eller opvarmede areal, som er angivet i energimærkningen for den enkelte bygning. På den måde afhænger det altså af den pågældende bygning, der skal have installeret en energiforbedring. Luft-til-vand varmepumpe tilskud kan søges af både private og virksomheder. Du kan læse mere om ansøgningsprocessen herunder.

Ansøgningsprocessen til energitilskud

Første del af ansøgningen skal indeholde de rette oplysninger og dokumentation, som kræves for at behandle ansøgningen, herunder eksempelvis energimærkning for bygningen.

Ansøgningen om udbetaling af tilskuddet skal indsendes senest 30 dage efter afslutningen på projektet og bør indeholde følgende:

  • Projektregnskab
  • Størrelsen på udgifter til projektet
  • Bilag med regninger og dokumentation på udgifter
  • Tro- og loveerklæring udarbejdet efter Energistyrelsens anvisning.

Det er vigtigt at undersøge de relevante retningslinjer for ansøgningsprocessen, så du er sikker på at efterleve alle krav. Du kan læse mere om ansøgningsprocessen på sparenergi.dk.

Hvis du har spørgsmål til energitilskud kan du ringe til os på
51236205 eller du kan udfylde formularen og sende os en besked

Håndværkerfradrag ved montering af varmepumpen

Udover energitilskuddet til din varmepumpe, kan du modtage håndværkerfradrag for monteringen og arbejdet, der udføres i forbindelse med installeringen af din varmepumpe. Fradraget gælder for installatørens arbejdsløn, så du kan spare penge, når du får monteret varmepumpen i dit hjem. Udover energitilskuddet gør håndværkerfradraget det billigere for flere mennesker at få installeret varmepumper, hvilket også bidrager til generelt mindre CO2-udledning i forbindelse med varmekilder i hjemmet.

Luft til vand varmepumpe tilskud

Med en luft til vand varmepumpe får du en energirenoverende løsning til centralvarme i dit hus. Den udnytter energien i luften udenfor og omdanner den til varmt vand, der kan anvendes til generel opvarmning af dit hjem samt til opvarmning af brugsvand. Dette gør den på en langt mere miljøvenlig måde end de gamle typer varmekilder. Derfor er dette en af de varmekilder, som du kan søge tilskud til. På den måde sparer du ikke kun CO2, men også penge ved at få installeret en luft til vand varmepumpe. Vi fra Gram Energi hjælper dig både med at finde frem til den rigtige varmepumpe samt med installation af den.