Det første og vigtigste råd vi kan give er at læse brugervejledningen først! 

Erfaring viser, at mange problemer kunne være undgået, hvis blot man havde læst brugervejledningen. Selvom vi er sikre på, at du har læst brugervejledningen, så ville Gram Energi selvfølgelig gerne hjælpe dig lidt på vej alligevel. 

Derfor kommer der her lidt gode råd om luft til luft varmepumper

  1. Du skal rense filteret i indedelen hver 2. – 3. uge (se hvordan i manualen)
  2. Der må ikke være blade, kviste eller lignende bag ved udedelen
  3. Der skal være frit foran udedelen – gerne 3 meter frem
  4. Varmepumpen må aldrig stå på AUTO – kun varme eller køl
  5. Sørg for et årligt eftersyn af din varmepumpe 

Afrimning af varmepumpe

Under afrimning flyttes det varme kølemiddel til udedelen, og der varmes ikke på indedelen. Ventilatoren kører dog stadig på indedelen, så den kan måle temperaturen og være klar til at starte op igen efter afrimning. Under afrimning kan luften indenfor føles køligere, og det er helt naturligt. 

Om vinteren er det helt naturligt, at varmepumpen giver mere lyd fra sig, når den starter og slutter afrimningen, da varmepumpen bruger flere kræfter på afrimning. 

Regulering af temperatur på varmepumpen 

Når det er koldt udenfor, så skal du huske at regulere temperaturen på din varmepumpe. Ligesom du ville gøre på en almindelig radiator. Men her skal man huske, at den temperatur, du indstiller på fjernbetjeningen ikke er den, der kommer ud i rummet. Derfor skal temperaturen ofte indstilles på 3-5 grader højere end den ønsket temperatur i rummet. 

Regulering af temperaturen på varmepumpen handler derfor om flere ting såsom temperaturen uden for, isolering af huset, antal vinduer m.m.

Derfor kan det til tider være svært at få indstillet den rigtige temperatur. Hos Gram Energi giver vi gerne yderligere råd og vejledning omkring luft til luft varmepumper. 

Categorised in: 

This post was written by gramweb