En luft til vand varmepumpe sørger for at varme boligen og dit brugsvand op ved at udnytte varmen i luften uden for. 

Der er mange fordele ved en luft til vand varmepumpe, men derfor bør man stadig forhøre sig hos en ekspert inden for området, da der er mange faktorer, som spiller ind i valget af varmepumpe. 

Fordele ved en luft til vand varmepumpe er:

  • Varmepumpen har inde- og udestyring som sikre optimal driftsøkonomi i anlægget
  • Luft til vand varmepumpe er en totalløsning, som både varmer boligen, men også brugsvandet op
  • Pumpen larmer næsten ikke
  • Varmepumpen er miljøvenlig

Opnå den bedste effekt ved luft til vand varmepumpe

Det er værd at vide at en luft til vand varmepumpe har den højeste effekt ved temperaturer over 7 grader. Når temperaturen er under 7 grader, så falder effekten af luft til vand varmepumper.

Om vinteren ligger temperaturen på omkring 0 grader her i Danmark. Men nætterne kan godt være køligere og derfor skal man huske på, at have natsænkning på luft til vand varmepumper, så sparer du nemlig mere energi. Der er visse pumper, som kan indstilles til kun at køre om dagen, hvor temperaturen er højest. Når man indstiller varmepumpen til det, så kan varmtvandsbeholderen opvarme vand i løbet af dagen, som kan gemmes til brug om natten. 

Vær opmærksom på: 

  • Når luft til vand varmepumpen er installeret, så skal man huske at anmelde det til BBR-registeret og informere dit forsikringsselskab
  • Installation af luft til vand varmepumpe tager typisk to dage, hvor der ikke er varme i boligen i en halv til hel dag
  • Din kommune kan forlange, at du skal søge dispensation fra kollektiv varmeforsyning, når du vælger en luft til vand varmepumpe 
  • En luft til vand varmepumpe kan kombineres med et eksisterende olie- eller naturgasfyr 

Montering og installering af luft til vand varmepumpe 

Når du køber en luft til vand varmepumpe hos Gram Energi, så følger montering og installering med i købet. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvordan man installere den, da vi klare det hele for dig. Hvis du ønsker, at installere varmepumpen selv så må du selvfølgelig også gerne det.