Skal du have installeret din nye luft til vand varmepumpe, så kan du med fordel hente hjælpe på nedenstående side. Her du kan læse alt omkring, hvad du bør forholde dig til før, under og efter installation af din luft til vand varmepumpe. 

Før installation af luft til vand varmepumpe

Varmepumpen skal installeres både ude og inde af en autoriseret installatør, og derfor er der også nogle ting, du skal have styr på inden inden montøren kommer:

  • Det er nødvendigt med etablering af lovlig strømforsyning indenfor 2 meter fra indedelen af din varmepumpe
  • Der skal laves et fast underlag, som varmepumpens udedel kan stå på 
  • Under varmepumpens udedel skal der etableres et afløb 
  • Der skal være en 230V stikkontakt i nærheden
  • Varmepumpen skal være tilsluttet et HPFI B relæ, bimåler og CEE-stik

Hvornår skal man installere luft til vand varmepumpe?

Det tager 1-2 dage at få installeret varmepumpen, hvorfor det ville være smart at få den installeret i sommermånederne. Du skal nemlig tænke på, at når varmepumpen skal installeres, så er der ikke varme i boligen i de dage. 

Hvor skal luft til vand varmepumpen placeres?

En luft til vand varmepumpe fylder meget, hvorfor det er vigtigt at tænke over, hvor den er placeret. Men det kommer selvfølgelig an på, hvor stor en varmepumpe du vælger. En varmepumpe kan godt larme lidt, og derfor bør man ikke placere den lige op af et soveværelse, men nærmere i stuen eller andet stort rum.  

Under installation af luft til vand varmepumpe

Der er ikke meget du selv må gøre, når det kommer til installation af luft til vand varmepumpe. Men derfor har vi alligevel lavet en guide til, hvordan en installatør installere din varmepumpe, så du ved, hvad der skal ske:

  1. Der bores et hul i væggen, hvor der trækkes et rør gennem hullet til varmtvandsbeholderens tilslutning
  2. Luft til vand varmepumpen bliver monteret på ydersiden af huset, hvor den skal stå på et fast fliseunderlag
  3. Varmepumpen tilsluttes varmtvandsbeholderen 
  4. Nu kan varmen benyttes til at varme vandet i boligens varmesystem 

Efter installation af luft til vand varmepumpe

Når du har fået installeret din luft til vand varmepumpe, så passer varmepumpen stort set sig selv. Det eneste du skal er, at bestille et årligt serviceeftersyn hos en fagkyndig servicemontør. Det er nødvendigt at vedligeholde sin luft til vand varmepumpe og sikre sig, at den fungere optimalt for ellers ville effekten falde og elregningen ville stige. 

Hjælp til installation af varmepumpe 

Vi håber, at ovenstående har givet et indblik i, hvordan installation af luft til vand varmepumpe foregår. Hvis du er i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte Gram Energi. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at installere og montere din varmepumpe.