Når du har købt din varmepumpe, så skal den placeres både indendørs og udendørs. Det er vigtigt, at du placere din varmepumpe det rette sted første gang, da det kan være utrolig dyrt at flytte den igen. Hos Gram Energi har vi monteret mange varmepumper i tidens løb, og derfor kan vi også hjælpe dig over telefonen med at montere din. 

Indedel

Vi anbefaler, at opsætte indedelen af varmepumpen på en ydermur, hvor udedelen er placeret på den anden side af muren. Hvis man gør det på denne måde, så undgår man, at skulle investere i at fjerne kondensvand fra indedelen, hvis altså varmepumpen benyttes som aircondition. 

Varmepumpens indedel skal placeres i det rum, man bruger mest i forhold til opvarmning. Det må gerne være et stort rum som eksempelvis køkkenet. Fra toppen af indedelen til loftet, skal der være mindst 20 cm. Hvis man placere den nede ved gulvet, så skal der være mindst 50 cm til gulvet. 

En huskeregel er, at jo kortere rørføring mellem inde- og udedel, jo bedre. 

Udedel 

Vi anbefaler, at placere udedelen på fødder, så den er hævet mindst 10 cm over jorden. Det gør vi af den grund, at der om vinteren kan dannes is fra kondensvandet, som ligger sig under udedelen. På bagsiden af udedelen skal der være 15-20 cm hen til husets væg for, at varmepumpen kan trække luft ind. 

På forsiden er det vigtigt, at der er fri adgang for luftstrømmen, og derfor skal udedelen altid placeres i det fri. 

En huskeregel er, at udedelen altid skal placeres tæt på indgangen til indedelen. 

Strøm og el

I forhold til strøm og el, så er der brug for en el-tilslutning inden for 1 m af henhold til inde- og udedelen. Derfor anbefaler vi, at du venter med at skaffe elektriker til efter, at varmepumpen er installeret. Ved at gøre det på denne måde, så får du placeret el-tilslutningen helt korrekt med hensyn til varmepumpen. 

Du kan læse alt om vores varmepumper på vores hjemmeside ved at klikke her.