Gram energi
- Vores adresse
Brødlandsvej 67, 3310 Ølsted - Ring til os
Tlf. +45 51 23 62 05 - Skriv til os
info@gramenergi.dk
Certifikater
Se alle vores Panasonic varmepumper
Se alle vores luft til luft varmepumper
Se alle vores luft til vand varmepumper
Se alle vores Aircondition-klimaanlæg
Læs mere om Panasonic Free multi bolig
Se alle vores loft kassetter
Læs mere om vores serverrums køling
5 stjerner på Google
Værd at vide
Hos Gram Energi forstår vi, at beslutningen om at investere i en varmepumpe kan medføre mange spørgsmål. Derfor har vi samlet en omfattende liste af de mest almindelige forespørgsler, som vores kunder stiller os. Her på siden kan du finde svar på alt fra tekniske specifikationer og driftsøkonomi til installation og vedligeholdelse af vores varmepumper.
Skal du have installeret din nye luft til vand varmepumpe, så kan du med fordel hente hjælpe på nedenstående side. Her du kan læse alt omkring, hvad du bør forholde dig til før, under og efter installation af din luft til vand varmepumpe.
Før installation af luft til vand varmepumpe
Varmepumpen skal installeres både ude og inde af en autoriseret installatør, og derfor er der også nogle ting, du skal have styr på inden inden montøren kommer:
Hvornår skal man installere luft til vand varmepumpe?
Det tager 1-2 dage at få installeret varmepumpen, hvorfor det ville være smart at få den installeret i sommermånederne. Du skal nemlig tænke på, at når varmepumpen skal installeres, så er der ikke varme i boligen i de dage.
Hvor skal luft til vand varmepumpen placeres?
En luft til vand varmepumpe fylder meget, hvorfor det er vigtigt at tænke over, hvor den er placeret. Men det kommer selvfølgelig an på, hvor stor en varmepumpe du vælger. En varmepumpe kan godt larme lidt, og derfor bør man ikke placere den lige op af et soveværelse, men nærmere i stuen eller andet stort rum.
Under installation af luft til vand varmepumpe
Der er ikke meget du selv må gøre, når det kommer til installation af luft til vand varmepumpe. Men derfor har vi alligevel lavet en guide til, hvordan en installatør installere din varmepumpe, så du ved, hvad der skal ske:
Efter installation af luft til vand varmepumpe
Når du har fået installeret din luft til vand varmepumpe, så passer varmepumpen stort set sig selv. Det eneste du skal er, at bestille et årligt serviceeftersyn hos en fagkyndig servicemontør. Det er nødvendigt at vedligeholde sin luft til vand varmepumpe og sikre sig, at den fungere optimalt for ellers ville effekten falde og elregningen ville stige.
Hjælp til installation af varmepumpe
Vi håber, at ovenstående har givet et indblik i, hvordan installation af luft til vand varmepumpe foregår. Hvis du er i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte Gram Energi. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at installere og montere din varmepumpe.
En luft til vand varmepumpe sørger for at varme boligen og dit brugsvand op ved at udnytte varmen i luften uden for.
Der er mange fordele ved en luft til vand varmepumpe, men derfor bør man stadig forhøre sig hos en ekspert inden for området, da der er mange faktorer, som spiller ind i valget af varmepumpe.
Fordele ved en luft til vand varmepumpe er:
Opnå den bedste effekt ved luft til vand varmepumpe
Det er værd at vide at en luft til vand varmepumpe har den højeste effekt ved temperaturer over 7 grader. Når temperaturen er under 7 grader, så falder effekten af luft til vand varmepumper.
Om vinteren ligger temperaturen på omkring 0 grader her i Danmark. Men nætterne kan godt være køligere og derfor skal man huske på, at have natsænkning på luft til vand varmepumper, så sparer du nemlig mere energi. Der er visse pumper, som kan indstilles til kun at køre om dagen, hvor temperaturen er højest. Når man indstiller varmepumpen til det, så kan varmtvandsbeholderen opvarme vand i løbet af dagen, som kan gemmes til brug om natten.
Vær opmærksom på:
Montering og installering af luft til vand varmepumpe
Når du køber en luft til vand varmepumpe hos Gram Energi, så følger montering og installering med i købet. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvordan man installere den, da vi klare det hele for dig. Hvis du ønsker, at installere varmepumpen selv så må du selvfølgelig også gerne det.
Det første og vigtigste råd vi kan give er at læse brugervejledningen først!
Erfaring viser, at mange problemer kunne være undgået, hvis blot man havde læst brugervejledningen. Selvom vi er sikre på, at du har læst brugervejledningen, så ville Gram Energi selvfølgelig gerne hjælpe dig lidt på vej alligevel.
Derfor kommer der her lidt gode råd om luft til luft varmepumper:
Afrimning af varmepumpe
Under afrimning flyttes det varme kølemiddel til udedelen, og der varmes ikke på indedelen. Ventilatoren kører dog stadig på indedelen, så den kan måle temperaturen og være klar til at starte op igen efter afrimning. Under afrimning kan luften indenfor føles køligere, og det er helt naturligt.
Om vinteren er det helt naturligt, at varmepumpen giver mere lyd fra sig, når den starter og slutter afrimningen, da varmepumpen bruger flere kræfter på afrimning.
Regulering af temperatur på varmepumpen
Når det er koldt udenfor, så skal du huske at regulere temperaturen på din varmepumpe. Ligesom du ville gøre på en almindelig radiator. Men her skal man huske, at den temperatur, du indstiller på fjernbetjeningen ikke er den, der kommer ud i rummet. Derfor skal temperaturen ofte indstilles på 3-5 grader højere end den ønsket temperatur i rummet.
Regulering af temperaturen på varmepumpen handler derfor om flere ting såsom temperaturen uden for, isolering af huset, antal vinduer m.m.
Derfor kan det til tider være svært at få indstillet den rigtige temperatur. Hos Gram Energi giver vi gerne yderligere råd og vejledning omkring luft til luft varmepumper.
Når du køber din varmepumpe, så kan du spare mange penge ved at få energitilskud og håndværkerfradrag.
En varmepumpe er mere Co2 neutral end så mange andre energikilder. Det skåner miljøet og derfor har du mulighed for at søge tilskud hos energiselskaberne, da de også spare penge på din varmepumpe.
Hvis du køber en varmepumpe hos Gram Energi, så skal vi nok søge tilskud for dig og så trækker vi tilskuddet fra regningen, når du køber din nye varmepumpe, så du ikke skal lægge nogle penge ud.
Du kan søge tilskud til 1 varmepumpe pr. adresse og pr. bolig, som kræver opvarmning. Man kan søge 1 gang om året pr. adresse. Hvis tilskuddet accepteres overdrages retten til din besparelse, og så bliver tilskuddet trukket fra prisen på din varmepumpe.
Nedenfor er en liste over tilskud til luft til luft varmepumpe samt tilskud til luft til vand varmepumpe.
Energitilskud til en luft til luft varmepumpe
Energitilskud til luft til vand varmepumpe
Hvis du har brug for yderligere information omkring energitilskud, så er du mere end velkommen til at tage kontakt til os.
Jo flere penge du vælger at investere i din varmepumpe, jo flere penge kan spare du på din elregning.
Når du skal ud og købe din første varmepumpe, så er der mange muligheder, hvad angår billige og dyre modeller, og det kan måske være svært at vide, hvor mange lige skal starte. Dog afhænger det hele af, hvor meget du skal bruge din varmepumpe og hvad dit budget er.
Skal du bruge din varmepumpe til, at varme hele boligen op eller er der kun tale om et eller to rum, som kræver opvarmning? Det er nemlig sådan med varmepumper, at jo flere penge du investere i dem, jo bedre bliver kvaliteten og jo flere penge sparer du. Ønsker man en varmepumpe i god kvalitet, skal man gå efter mærket Panasonic, som koster over 10.000 kr. Varmepumper under 10.000 kr. er ikke dårlig kvalitet, men da du sparer mindre, stiger din elregning også.
Luft til luft varmepumper
Ønsker du at investere i en luft til luft varmepumpe, så bør man vide, at den består af to dele. Udedelen er placeret på ydersiden af huset, hvor indedelen er placeres umiddelbart på den anden side af muren inden for. Luft til luft varmepumpen udnytter energien fra luften udenfor, som omdannes til at køle eller varme indenfor.
Der findes mange forskellige luft til luft varmepumper, hvor de bedste pumper kan generere op til 4 gange så meget varme i forhold til, hvad pumpen selv bruger af energi.
Prisen på en luft til luft varmepumpe fra Panasonic koster alt lige fra 10.000 kr. – 28.000 kr., som er inklusiv standard montering. Prisen afhænger dog af, om du får tilskud eller ej.
Eksempelvis koster en varmepumpe fra Panasonic 10.870 kr. med tilskud og 12.495 kr. uden tilskud.
Ønsker du at se flere tilbud på luft til luft varmepumper, så kan du klikke her.
Luft til vand varmepumper
En luft til vand varmepumpe er særlig anvendelig, hvis du ønsker gulvvarme. Det er den, fordi at vandet som opvarmes med en varmepumpe, har en lav temperatur og derfor er det også billigere at benytte den slags pumpe.
Fordelen ved denne pumpe er, at den generere helt op til 5 gange så meget energi i forhold til, hvad pumpen selv bruger. Du kan derfor spare utrolig mange penge på energi. Ligeledes trækker den energi fra luften, så energien er produceret uden omkostninger og forurening.
Prisen for en luft til vand varmepumpe fra Panasonic koster alt mellem 66.321 kr. til 114.700 kr. med eller uden tilskud. I prisen er inkluderet standard montering.
Eksempelvis koster en luft til vand varmepumpe fra Panasonic 81.871 kr. med tilskud og 89.300 kr. uden tilskud.
Ønsker du at se flere tilbud på luft til vand varmepumper, så kan du klikke her.
Når du har købt din varmepumpe, så skal den placeres både indendørs og udendørs. Det er vigtigt, at du placere din varmepumpe det rette sted første gang, da det kan være utrolig dyrt at flytte den igen. Hos Gram Energi har vi monteret mange varmepumper i tidens løb, og derfor kan vi også hjælpe dig over telefonen med at montere din.
Indedel
Vi anbefaler, at opsætte indedelen af varmepumpen på en ydermur, hvor udedelen er placeret på den anden side af muren. Hvis man gør det på denne måde, så undgår man, at skulle investere i at fjerne kondensvand fra indedelen, hvis altså varmepumpen benyttes som aircondition.
Varmepumpens indedel skal placeres i det rum, man bruger mest i forhold til opvarmning. Det må gerne være et stort rum som eksempelvis køkkenet. Fra toppen af indedelen til loftet, skal der være mindst 20 cm. Hvis man placere den nede ved gulvet, så skal der være mindst 50 cm til gulvet.
En huskeregel er, at jo kortere rørføring mellem inde- og udedel, jo bedre.
Udedel
Vi anbefaler, at placere udedelen på fødder, så den er hævet mindst 10 cm over jorden. Det gør vi af den grund, at der om vinteren kan dannes is fra kondensvandet, som ligger sig under udedelen. På bagsiden af udedelen skal der være 15-20 cm hen til husets væg for, at varmepumpen kan trække luft ind.
På forsiden er det vigtigt, at der er fri adgang for luftstrømmen, og derfor skal udedelen altid placeres i det fri.
En huskeregel er, at udedelen altid skal placeres tæt på indgangen til indedelen.
Strøm og el
I forhold til strøm og el, så er der brug for en el-tilslutning inden for 1 m af henhold til inde- og udedelen. Derfor anbefaler vi, at du venter med at skaffe elektriker til efter, at varmepumpen er installeret. Ved at gøre det på denne måde, så får du placeret el-tilslutningen helt korrekt med hensyn til varmepumpen.
Du kan læse alt om vores varmepumper på vores hjemmeside.
Hvis din varmepumpe skal fungere optimalt og ikke miste kapacitet, så skal man rengøre den en gang imellem. I dagligdagen transportere varmepumpen store mængder af luft, og det betyder, at der sætter sig en masse snavs og partikler i systemet.
Derfor er det utrolig vigtigt at udføre regelmæssig rengøring af din varmepumpe. Dog er det kun nødvendigt med en grundig rengøring af din varmepumpe en gang om året, som bør udføres af en ekspert inden for området. Hvis man sørger for at rengøre varmepumpen regelmæssigt, så vil den holde i meget længere tid. Hvis ikke du vedligeholder din varmepumpe, så nedsættes effekten af varmepumpen, som betyder, at din elregning vil stige gevaldigt, da den skal bruge flere kræfter på at producere strøm.
Gode råd til rengøring af varmepumpe
Indendørs
Når du skal rengøre din indendørs varmepumpe, så bør det gøres en gang om ugen. Både støv og luftbårne partikler findes i hjemmet, og derfor ville en rengøring fjerne snavs på overfladen.
Hvis varmepumpen er tæt på køkken eller røg, så er der stor sandsynlighed for, at røg og stegeos sætter sig imellem lamellerne, som giver en fedtet overflade. Derfor bør man sørge for, at en ekspert udfører en omfattende rengøring en gang om året.
Rengøring af varmepumpens filter gøres ved, at åbne lågen på forsiden af varmepumpen. Dernæst tager man filteret ud og støvsuger grundigt.
Hvis filteret ser slidt ud, så er der behov for, at du køber et nyt, som selvfølgelig skal passe til din varmepumpe. Hvis du er i tvivl om, hvordan rengøringen skal foregå, så er du velkommen til at kontakte os ved at klikke her, så guider vi dig igennem.
Udendørs
Når du skal rengøre din udendørs varmepumpe, så skal du først og fremmest tørre plast- og metaldele af med en fugtig klud, så du fjerner snavs og pollen. Det er vigtigt at fjerne affald ved afløbshullet, da det kan forhindre kondensvæske i at løbe ud.
Det kan også ske, at blade og sne har samlet sig i luft-luft varmepumpen. Det skal derfor fjernes og ligeledes skal man sikre sig, at der ikke sidder noget fast i luftindtaget.
Har du problemer med, at der ofte kommer blade og sne i pumpen, så kan man købe et dæksel, som beskytter mod den slags vejr.
Du kan se alle vores varmepumper ved at klikke her.
Varmepumpens teknologi stammer helt tilbage fra år 1830, hvor franskmanden Sidi Carnot udtænkte varmepumpe teorien, som senere blev grundlaget for nutidens varmepumpeanlæg samt klimaanlæg. Hvis man spurgte Carnot i sin tid, så var varmepumpen et energi-transportanlæg, der udleverede en varmemængde fra en lavere temperatur til en højere temperatur.
Det smarte ved denne teknologi er, at for hver kWh, som tilføres, så kan varmepumpen udlevere op til 5 gange energimængde. Med andre ord så betaler man blot 20% af den energi, som varmepumpen producere til boligen.
Den første varmepumpe
I starten af 1930’erne blev den første rigtige varmepumpe installeret i USA og i slut 30’erne blev den første varmepumpe installeret i Zürich i Europa.
I 1950’erne begyndte Danmark at beskæftige sig med udvikling af varmepumper, men der kom først rigtig gang i udviklingen efter energikrisen i starten af 70’erne. Efter krisen var der fokus på mere alternative opvarmningsmuligheder, og derfor var det oplagt at videreudvikle varmepumpe teknologien.
De første kompakte luft til vand varmepumper til opvarmning og forsyning af varmt vand til huset blev udviklet fra år 1975 til 1980.
Efter energikrisen i slutningen af 1970’erne blev der endnu mere fokus på at videreudvikle varmepumpe teknologien. I denne sammenhæng blev der udformet et energiforskningsprogram, hvor der blev afprøvet mere end 75 projekter gennem en 10 års periode.
Tilskud
I 1980’erne blev der vedtaget en ny lov, som skulle sikre tilskud til anlæg, som omfattede vedvarende energikilder. Loven er stadig aktuel, men tilskudsprocenten for varmepumper har varieret fra 0-30%. I 2019 kan der stadig kræves tilskud til varmepumper.
Udviklingen af varmepumper
Varmepumper blev udviklet på Prøvestationen for Varmepumpeanlæg og siden 1981 har der været gennemført over 170 laboratorieprøvninger.
I 2013 blev Prøvestationen for Varmepumpeanlæg nedlagt og i stedet kom Varmepumpelaboratoriet. Dette laboratorium er blandt de mest moderne i verden og kan håndtere varmepumper med en kapacitet på op til 30kW.
De mest centrale og udviklede varmepumper er: luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper samt vand-vand (jordvarme).
Den dag i dag er varmepumper stadig i udvikling, hvor der er fokus på naturlige gasser frem for drivmidler, som er skadeligt for miljøet.
Få et tilbud
Hos Gram Energi er du som kunde vigtig for os. Du er en del af vores mission om at skabe bæredygtige og behagelige boliger og lokaler. Som din foretrukne specialist inden for luft til vand, luft til luft varmepumper og solceller, går vi skridtet videre ved at integrere både autoriserede VVS- og el-installatører med vores erfarne kølemontører. Dette garanterer en sikker og effektiv installation, alt sammen under ét tag. Som Panasonic Pro Partner sørger vi samtidig for garanti på alle produkter, samt en sikkerhed i at vores ansatte altid er opdateret på nyeste udviklinger.
Når du vælger at investere i din bolig eller bygnings komfort med en varmepumpe eller et airconditionanlæg fra os, sørger vi for en tæt dialog fra start. Her dykker vi ned i netop din boligs unikke behov, så vi kan guide dig til den optimale løsning. Vores mål er at sikre, at du opnår det perfekte indeklima og en betydelig energibesparelse. Vi står også klar til at foretage nøjagtige energiberegninger og tilbyder en fuld servicepakke, der inkluderer levering og montering på hele Sjælland. Skriv eller ring direkte til os her og så tales vi ved.
Kontakt os og få et gratis og uforpligtende tilbud. Vi vender tilbage hurtigst muligt.
5 stjerner på Google
Lea Tolstrup Husum
Kompetent rådgivning fra start
Har netop fået installeret luft-vand anlæg af Gram Energi efter et meget langt og uheldigt forløb med en jordvarmeleverandør, der ikke kunne levere som forventet. Anders Gram tilbød venlig, kompetent og pålidelig rådgivning fra start og udførte alt arbejde til tiden og præcist som aftalt…
Henning Albrechtsen
Rigtig god service
Rigtig rigtig god service af de firmaer det var involveret i arbejde, blikkenslageren / elektrikeren samt gramenergi alle tre skal have 5 stjerner fra en skala fra 0-10 ville jeg give alle 3 firmaer 12, en rigtig god service vi fik af dem. SUPER SUPER
Jannick Kristensen
Kæmpe anbefaling!
Kæmpe anbefaling! jeg har lige købt en luft til luft varmepumpe hos gramenergi, og må indrømme at serviceniveauet var over alle forventninger.
Gram energi
Certifikater
Se vores efterårstilbud på de mest solgte luft til luft varmepumper: Panasonic CZ25KE, Panasonic NZ25YKE, Panasonic HZ25XKE
og Panasonic Z25UFEAW-1
Automated page speed optimizations for fast site performance